2010. február 28., vasárnap

boci, boci tarka...


hát ugye kezdő vagyok ezen a téren. mármint a hímzés terén. az lehet, hogy több mint két éve készült el az első alkotásom, de nem "alkotok" intenzíven. így most bementem egy méteráru üzletbe, és elmondtam mire kell nekem anyag. adott is szép fehéret! de a fene se gondolta, hogy nagyítót is kell hozzá vennem!! szóval ez a kis bocika nem keresztszemmel készül (mivel a szemüvegemnek is vannak korlátai) hanem sima gobelin öltéssel. de azért így is szép lesz, ha kész lesz. ami várhatóan 1-2 nap! :)

2010. február 17., szerda

szalvéta mégegyszer

egy kicsit szebben :)

vagy zavarosabban ? :)

ilyen kis táskákban kapták idén az ajándékokat! :) igyekszem többet felrakni. valahogy az elkészítése jobban ment mint a blogba való felrakása. :)
egyébként a mintát Natalie Lymer-től lestem el, remélem nem haragszik érte!! :)

maci

nos, igen! már legalább 7-8 hónapja csücsül a fiók mélyén! Ő az, aki után legalább egy évet kell pihenni, hogy az ember nekikezdjen a kistestvérének! komolyan, a hajam égnek állt, mire elkészült a szőrözés, és nem a minta alapján csináltam. csak érzésre! abba tuti beleőrültem volna!!!
persze tudom én, hogy elég gyatrán sikerült, de hirtelen meg akartam csinálni hogy átadhassam, de azok a szőrök...... így várja a következő alkalmat!! :)

2010. február 13., szombat


elkészült a tulip is! már egy pár napja! :) a mintaíven egy kicsit mintha ezt tűnt volna szebbnek, de elkészülve a másik virág jobban tetszik. és mivel csinálni akarok még egy harmadikat is, így nem a tulipánra esett a választás!
csak elmesélem, hogy az anyaga vászon. vettem ugyanis asztalterítőnek való anyagokat, és sokkal szélesebb lett, amit levágtam, és abból lesznek ezek a kispárnák. és mivel az étkező asztal mellett most lóca van, így oda pont tökéletes!! nagyon szép kis garnitúra lesz belőlle! már ha elkészül. mert egy 2 hónapos kisbabával nem mindig olyan a napom, ahogy én azt eltevezem! :) de majd csak elkészülök egyszer vele!

2010. február 11., csütörtök

hohóóó!! tegnap megérkezett a varrógép!! :)
elmentem varrni!! :) (ha hagyja a kislegény! :) )

2010. február 8., hétfő

barangoltam a neten. nem tudom miért, de egy lánykának sokkal egyszerűbb játékot, ruhácskát készíteni, sokkal könnyebb figurákat találni és sokkal egyszerűbb xszemes mintákat találni. valahogy egy fiúcskának nehezebb! arról nem is beszélve, hogy milyen legyen a szobácskája! DE! most találtam néhány nagyon ötletes darabot! először egy játszószőnyeget szeretnék neki készíteni! már olyan ügyesen tartja magát, mire elkészülök vele, addigra már tuti tudja használni is! :) remélem nem addigra készül el, mire megtanul járni! :)
íme! ösztönzőleg!! és holnap tuti behozatom Apával a varrógépet! ezt most már valahol el kell kezdeni!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...